De mentale en fysieke gezondheidsvoordelen van de natuur

Geplaatst op 02-12-2022

Categorie: Hobby en vrije tijd

De natuur is veel meer dan alleen een puur esthetisch element - het is een onuitputtelijke bron van zowel fysieke als mentale gezondheid. Veel onderzoeken hebben aangetoond dat natuurlijke omgevingen gunstig zijn voor onze mentale en fysieke gezondheid. Een gezonde geest en lichaam vereisen regelmatige blootstelling aan de natuur. Mensen die tijd doorbrengen in de natuur hebben veel meer energie, zijn gelukkiger en leven langer dan mensen die dat niet doen. 

 De natuur is essentieel voor de menselijke gezondheid, het voortkomen van stress en het samengaan van geluk. Onze geesten zijn in een goede conditie als we heel veel tijd hebben doorgebracht in de natuur. Het zonlicht, de wind en het geluid van de vogels zorgen ervoor dat onze hersenen en onze hormonen in een goede conditie verkeren. Dankzij de natuur hebben we onze kwaliteiten als mens verder ontwikkeld.

 Een gezond lichaam is in goede gezondheid als de geest in goede balans is. Gedetailleerd een Nieuw Zeelandse wetenschapper een artikel over het versterken van onze mentale krachten door tijd door te brengen in de natuur. De resultaten waren duidelijk: de mentale kwaliteit van de ontaarde tijd die door de natuur wordt gebracht, is hoger dan de ontaarde natuur maar ontmoet elkaar. Het lijkt erop dat het wordt verkregen van onze bevestigde gewaarwording uitgebreid aan gezondheid en energie.

De positieve mentale gezondheid die wordt verkregen door tijd in de natuur door te brengen, blijkt duidelijk uit de manier waarop mensen omgaan met dieren en met hun omgeving . Mensen die een bijzonder intense band hebben ontmoet wilde dieren doodden meestal hun wezens tot op zekere hoogte. Hun omgeving laat ook vaak genoeg reacties zien op massale uitspatting van agressie van de mens naar de dierlijkheid. Dit illustreert precies hoe belangrijk het is om tijd te maken om rusteloosheden te verwerken, stressmatig geprikkeld te raken en zichzelf op instabiele metalen te laten landen waar hij of zij alles kan doen wat nodig is om zijn of haar te laten overspannen. 

 We kunnen concluderen dat tijd doorbrengen in de natuur onze mentale en fysieke gezondheid aanzienlijk verbetert, omdat het onze levenskwaliteit en levensduur verhoogt. Dit kan op bijvoorbeeld op een sportieve manier door te gaan wandelen of hardlopen, maar een andere tip zou ook zijn om met een boot op stap te gaan op een locatie met mooie natuur. Zoals in het Oostzanerveld, op deze locatie zou boten te huren. Onze geest en ons lichaam zijn gezonder en capabeler wanneer ze worden blootgesteld aan de natuur, zoals blijkt uit de verhoogde kwaliteit van ons emotionele welzijn en ons gevoel van welzijn. Regelmatige blootstelling aan de natuur maakt ons ook socialer omdat het ons helpt innerlijke spanningen los te laten en mentale kracht op te bouwen door middel van concentratie of meditatie. Het maakt ons sterker als individuen en maakt ons gelukkiger als mensen!